Анабел Крофт: Отмяната на Уимбълдън е кошмар за Федерер

от в 19:18 на 09.04.2020
Марк Хаджижеков

Бившата британска №1 Анабел Крофт смята, че решението за отмяната на Уимбълдън е лоша новина, особено за Роджър Федерер, Серина Уилямс и Анди Мъри. Новината за официалното прекратяване на третия за годината турнир от Големия шлем поради пандемията, засегнала целия свят, причинена от коронавируса Covid-19, стана ясна през изминалата сряда.

Indian Wells: Major tennis event scrambles to ease coronavirus ...

Швейцарският „Маестро" възнамеряваше да си отмъсти за голямото разочарование от миналата година, когато беше принуден да преклони глава пред Новак Джокович, след като на финала бившият номер едно пропиля две поредни шампионски точки на свой сервис: „Колко пъти може Федерер реалистично да се опита да спечели Уимбълдън? Ако Ролан Гарос действително се състои в края на годината, то Рафаел Надал ще се възползва повече от всеки друг играч.

Wimbledon final 2019 match report, Novak Djokovic vs Roger Federer ...

Не забравям и Серина Уилямс, която има най-добрия шанс да спечели още един шлем именно на тревните кортове в Лондон, така че тя също ще бъде доста разочарована. Сега Серина е на 38 години и тя е създала семейство. Има няколко въпросителни. Анди Мъри искаше да играе поне още един Уимбълдън, но сега той ще трябва да преразгледа плановете си. Това е кошмар за тях", каза тя в интервю.

Serena Williams reveals what she loves the most about Andy Murray

Отмяната на Уимбълдън поражда сериозни съмнения относно действителното възобновяване на тениса през 2020 г. Изпълнителният директор на Тенис Австралия - Крейг Тайли, призна, че няма гаранция в този смисъл, дотолкова, че се обмисля дори следващото издание на Australian Open да бъде отложено. Засега тенис сезон 2020 е спрян до 13-ти юли.

Общо в кариерата си Роджър Федерер е спечелил рекордните осем титли на Уимбълдън, Серина е спечелила седем титли, а Мъри - две.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анабел Крофт: Отмяната на Уимбълдън е кошмар за Федерер Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook