Анастасия Севастова е шампионката на домашния си турнир в Юрмала!

от в 10:55 на 29.07.2019
В
Анастасия Севастова триумфира в родна Латвия! 11-тата тенисистка в световната ранглиста спечели надрпеварата в Юрмала след успех над 194-тата Катаржина Кава след труден обрат и 3:6 7:5 6:4.

В първата част сервисите не бяха голям фактор за развитието на играта, тъй като пробивите не бяха особено рядко срещано явление. В този същински фестивал на загубените подавания победителка излезна именно аутсайдерката в двубоя, която съумя да се откъсне с преднина от 5:3, когато след нов пробив на нейната сметка тя се доближи на сет от сензационния триумф.

Изображение

Кава дори започна с 2:0 в последвалата част, но тогава представителката на домакините включи на нова предавка, съумявайки не само да изравни, но и да поведе с пробив. Тенденцията обаче брейковете да не представляват голямо предимство в развитието на срещата се запази и полякинята успя да постигне паритет. Все пак Севастова проби при 5:5 отново, като този път латвийката оползотвори аванса си, за да форсира решителна част.

Изображение

Третата част не беше изключение по отношение на загубените геймове на начален удар, като този път Севастова все пак излезе начело с преднина от 3:2, а изненадващо този пробив осигури и на любимката на зрителите успеха в двубоя, тъй като до края на срещата Анастасия загуби едва две точки на сервис, спечелвайки четвъртата титла в своята кариера!

https://twitter.com/WTA/status/1155553159885942784?s=20

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анастасия Севастова е шампионката на домашния си турнир в Юрмала! В

Коментари





Следвайте ни в Facebook