Андерсън напусна рано турнира във Вашингтон след загуба от местен младок

от в 10:33 на 03.08.2021
Диана Андреева

Двукратният финалист от Големия шлем Кевин Андерсънне оказа достатъчна съпротива на намиращия се в отлична форма този сезон Дженсън Бруксби и отпадна още в първи кръг с резултат 6:7 3:6. 20-годишният американец показа високо ниво по време на цялата среща и не даде много възможности на считания за фаворит южноафриканец. Трикратният шампион от сериите Чалънджър отрази два брейкбола, като материализира една от открилите се пред него четири възможности за пробив, което му осигури и крайната победа.

Началните геймове на откриващия сет вървяха равностойно, като и двамата тенисисти взимаха сравнително лесно своите подавания. Първият критичен момент дойде при резултат 6:5 за Андерсън, когато Бруксби спаси два сетбола. В последвалия тайбрек американецът спечели шест поредни точки, а с това и изпрати частта на сметката си.

Вторият сет се развиваше идентично и никой не съумяваше да се откъсне в резултата. Бруксби обаче пръв нанесе решителния удар и пробива за 5:3. Оттам насетне младият тенисист нямаше особени проблеми и затвори мача в своя полза.

С тази победа американският тенисит взима реванш за загубата от същия противник преди две седмици на финала на АТП турнира в Нюпорт и все повече се доближава до първите сто в мъжкия тенис. В следващия си мач Бруксби ще се изправи срещу неговия сънародник Франсис Тиафо, който стартира директно от втория кръг.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андерсън напусна рано турнира във Вашингтон след загуба от местен младок Диана Андреева
Теми:  
дженсън бруксби | кевин андерсън | тенис турнир във вашингтон

Коментари





Следвайте ни в Facebook