Андерсън надви топ поставения в Нюпорт и ще търси първа титла от сезон 2019 насам

от в 07:42 на 18.07.2021
Диана Андреева

Кевин Андерсън със сигурност не се намира в най-добрия период от кариерата си. Южноафриканският играч имаше зад гърба си едва седем победи от общо 16 изиграни срещи, но през тази седмица той показва тенис на най-високо ниво пред погледа на феновете в Нюпорт и вече е финалист на турнира. Това ще бъде първо участие в заключителна фаза на ATP турнир за Анерсън от над два сезона насам, като за последно той достигна този етап на Tata Open Maharashta в Индия, където надделя над Иво Карлович в едно истинско тенис зрелище. 

За да намери място на финала Андерсън победи редица състезатели, включително и топ поставения в турнира Александър Бублик. През късните часове на вчерашния ден двамата се изправиха един срещу друг, а мачът със сигурност заслужаваше вниманието на почитателите, тъй като продължи повече от два часа и половина. В крайна сметка Кевин реализира абсолютен обрат и се наложи с 4:6 7:6(3) 7:5 и така записа първи успех над този си опонетг до момента. 

Отличителното в играта и на двата тенисисти на трева е началният удар. Те перфектно използват своя сервис, а това им позволява да контролират до голяма степен случващото се на корта. Днес тази тенденция не бе променена, ала на моменти Бублик сякаш се поддаваше на колебанията и започваше да допуска грешки, именно които впоследствие му костваха мача. Макар и да започна по-трудно, Кевин намери своя ритъм и показа, че се чувства уверено на корта, но дали това ще му бъде достатъчно и в последния двубой за тазгодишното издание на надпреварата, предстои да разберем. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андерсън надви топ поставения в Нюпорт и ще търси първа титла от сезон 2019 насам Диана Андреева
Теми:  
александър бублик | кевин андерсън | тенис турнир в нюпорт

Коментари





Следвайте ни в Facebook