Андерсън спечели битката на гигантите срещу Карлович и триумфира в Пуна

от в 16:33 на 05.01.2019
Калоян Пламенов

Кевин Андерсън успя да триумфира в турнира от ATP 250 в Пуна, след като на финала надви Иво Карлович след 7:6(4), 6:7(2), 7:6(5). Toва е първи трофей за сезона още в първия турнир за южноафриканския гигант, както и негов шести в кариерата.

Интересно е да се отбележи, че през миналата година той загуби финала от Жил Симон, но си взе реванш, след като се справи с французина на 1/2-финалната фаза. Съвсем очаквано в мача между двамата нямаше нито един пробив и всичко се реши след три тайбрека.

В тайбрека на първия сет Андерсън взе комфортен аванс от два минипробива и 6:2 точки аванс, като в крайна сметка даде още две точки на своя противник и спечели частта. Във втория сет обаче тайбрекът бе за Карлович, който след два минипробива и 100%-успеваемост при точките на свой сервис прати мача в трети решителен сет.

В последния 12-и гейм на третия сет Кевин изпусна два мачбола при сервис гейм на противника, а в тайбрека Карлович имаше аванс от минипробив почти до самия край и дори имаше аванс от 5:2 при точките. При 5:4 точки в своя полза Доктор Иво можеше да спечели турнира при две точки на свой сервис. Вместо това обаче той инкасира два минипробива и след това Андерсън си взе ключовата точка на свой сервис и така спечели надпреварата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андерсън спечели битката на гигантите срещу Карлович и триумфира в Пуна Калоян Пламенов
Теми:  
иво карлович | кевин андерсън | тенис | тенис бг | тенис бг новини | тенис новини | тенис турнира в пуна

Коментари





Следвайте ни в Facebook