Анди Мъри пречупи Александър Зверев във вълнуващ трисетов сблъсък

от в 02:17 на 25.08.2020
Петър Колев


Анди Мъри се класира за осминафиналите на Western and Southern Open след победа в три сета над поставения под №7 Александър Зверев. Това е първа победа срещу тенисист от Топ 10 за британеца от Ролан Гарос 2017 насам. Това също така е и първо класиране на бившия световен №1 в 3 кръг на турнир от категорията Мастърс 1000 от 2017 г. С днешната си загуба Зверев инкасира своята пета загуба на ниво ATP от четири изиграни турнира.

Мачът започна напрегнато за поставения под №5, който изпитваше затруднения в своите сервис геймове. Позицията на неговия опенент при вторите му сервиси, който се намираше във вътрешността на корта при посрещане, караше германеца да рискува повече и съответно да прави повече двойни греки. Мъри реализира втората си точка в пробив в четвъртия гейм, за да поведе за 3:1. Зверев достигна до две възможности за рибрейк при 4:2, но множеството непредизвикани грешки не му позволиха да реализира пробив. Сервирайки за спечелване на сета, британецът показа хладнокръвие и изъкна гейма си от 0:30, за да поведе в резултата - 6:3.

Мъри

Втората част също не започна обещаващо за световния №7, който трябваше да спасява две точки за пробив още в първото си подаване. Измъквайки се от този труден сервис гейм, Зверев започна да взима подаванията си с по-малко усилия и да бъде по-конкурентен в сервис геймовете на Мъри. Въпреки че пропусна три поредни брейк бола в шестия гейм, германецът осъществи общо шестата си за мача, за да поведе с 5:3. Последва безпроблемен сервис гейм, с който Зверев изравни сетовете - 6:3.



Решаващата част започна трудно за сервиращите, които ставаха жертви на дълбоки и агресивни ретури от своите съперници. Пръв до точка за пробив достигна Зверев, който не съумя да я осъществи и за сметка на това допусна пробив още в следващия гейм - 1:3. Сервирайки в седмия гейм, Мъри не успя да намери своя ритъм на сервис и от форхенд и заслужено бе пробит. Изключителната защита на Зверев и непредизвиканите грешки на британеца в деветия гейм позволиха на 23-годишния германец за осъществи пробив за 5:4. Две двойни грешки на световния №7 обаче подариха моментален рибрейк на бившия №1, който безпроблемно затвърди за 6:5. Ново слабо представяне от сервис за Зверев донесе победата на Анди Мъри, който затвори мача след два часа и половина игра на корта за крайното 6:3 3:6 7:5.



В следващия кръг британецът ще се изправи срещу канадеца Милош Раонич, който по-рано преодоля съпротивата на Даниел Еванс в последователни сетове.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анди Мъри пречупи Александър Зверев във вълнуващ трисетов сблъсък Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook