Анди Мъри: Джокович трудно ще подобри рекорда на Федерер

от в 10:45 на 02.03.2016
Tennis.bg

Анди Мъри изрази мнение, че Новак Джокович трудно ще достигне рекорда по брой титли на Роджър Федерер от Големия шлем. В момента сърбинът има 12 срещу 17 за Маестрото.

"Трудно ще бъде Преди няколко години всички говореха, че и Надал ще го изпревари. По тази логика Новак трябва да приключи с 23 трофея," заяви шотландецът.

Мъри смята, че е по силите му да прибави още титли от най-престижните четири в тениса към успеха си от US Open 2012 и Уимбълдън 2013.

"Вярвам, че мога да го сторя. Близо бях миналата година, най-вече на "Ролан Гарос". На Уимбълдън бях на много високо ниво, но Федерер изигра изумителен мач. Той сервира със 79% първи начален удар, което се случва веднъж-два пъти годишно. Определено мога да спечеля още шлемове. Трябва да изчакам своите шансове."

Анди не приема и критиките, че е твърде дефанзивен. "На най-високо ниво не може да се говори просто, че "трябва да си по-агресивен". Имаш нужда от ясна стратегия. Жозе Моуриньо не би пуснал отбора си срещу Барселона с думите "бъдете по-агресивни". Нещата са по-комплексни, когато се изправяш срещу най-добрия в света."

Мъри разкрива и какво е бащинството за него. "Опитвам да прекарвам повече време с дъщеря ми. Всичко се промени толкова бързо от деня, в който се роди."


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Анди Мъри: Джокович трудно ще подобри рекорда на Федерер Tennis.bg
Теми:  
анди мъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook