Анди Мъри напусна безславно надпреварата в Монпелие още в първи кръг

от в 21:52 на 23.02.2021
Мирела Николова

Бившият водач в световната ранглиста Анди Мъри допусна двусетово поражение още на старта на турнира от категория АТР 250 в Монпелие от Егор Герасимов със 7:6(8) 6:1. Макар първата част да беше равностойна, то през втората британецът не издържа на темпото, налагано от съперника му, и напусна надпреварата във френския град.

Мачът стартира обещаващо и за двамата, които успяваха да печелят бързи точки на свой сервис и сравнително лесно взимаха подаванията си. В средата на сета беларусинът материализира една от точките си за пробив, но паритетът бе моментално възстановен и съхранен през цялата първа част. Закономерно се стигна до решителен тайбрек, в който високото ниво на игра се запази и никой не успяваше да се откъсне напред в резултата. Един късен минипробив при 8:8 точки обаче предопредели съдбата на частта в полза на Герасимов.

Това даде изключително психологическо преимущество на Егор, който оттам насетне пое изцяло контрола върху мача и не остави никакви шансове на видимо обезкуражения си съперник, чиито сили стигнаха само колкото да отърве "геврека". 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анди Мъри напусна безславно надпреварата в Монпелие още в първи кръг Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | Монпелие

Коментари





Следвайте ни в Facebook