Анди Мъри обяви финалното си решение да не лети за Австралия

от в 18:15 на 22.01.2021
Мирела Николова

През миналата седмица бе съобщено, че бившият водач в световната ранглиста Анди Мъри е дал положителна проба за COVID-19, което сведе шансовете му за поява на кортовете в Мелбърн до минимум. Наскоро майката на британеца обнадежди феновете му, като заяви пред медиите, че нейният син вече е подновил тренировки, надявайки се да получи възможност да лети за Мелбърн.

Днес обаче Мъри обяви окончателното си решение да не участва в първия за годината турнир от Големия шлем поради строгите правила, определени от правителството на щата Виктория, според които той няма да може да пътува и да завърши задължителната за всички 14-дневна карантина навреме, за да се състезава:

"Изключително трудно ми е да споделя, че няма да летя за Мелбърн и няма да играя на Аустрелиън Оупън. Водихме постоянен диалог с Тенис Австралия, за да се опитаме да намерим решение, което да позволи някаква форма на карантина, но не успяхме да постигнем подобно споразумение. Искам да благодаря на всички за усилията, съкрушен съм, че няма да играя в Австралия, защото това са страна и турнир, които много обичам."

Това е нов удар по надеждите на Мъри да бъде отново част от световния тенис елит, след като в началото на 2019 г. трябваше да се подложи на тежка операция на тазобедрената става. Тогава петкратният финалист в Мелбърн изказа притеснения относно завръщането си на корта и дори намекна за край на своята кариера, но пък в края на същата година успя да триумфира на турнира в Антверпен, доказвайки, че все още нищо не е приключило.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анди Мъри обяви финалното си решение да не лети за Австралия Мирела Николова
Теми:  
atp | анди мъри | Аустрелиън Оупън

Коментари





Следвайте ни в Facebook