Анди Мъри отстъпи на играч извън първите 150 на Чалънджър турнир във Франция

от в 06:41 на 16.09.2021
Диана Андреева

Анди Мъри възвърна надеждата на британските тенис почитатели, след като в откриващия кръг на US Open 2021 изигра един наистина чудесен мач. Бившият световен номер едно демонстрира впечатляваща форма в Ню Йорк, ала отпадна след един ожесточен сблъсък със Стефанос Циципас, завършил в пет сета. Но през днешния ден играта на Мъри далеч не беше на нужното ниво и той допусна неприятно поражение от играч, класиран под номер 158 в подреждането на ATP.

Мъри спечели сет по време на двубоя, но по никакъв начин не бе конкурентен на Роман Сафиулин. Руският тенисист си поздрави със най-голямата победа в кариерата си, независимо че Анди вече не е сред челните позиции на подреждането. Успехът на Сафиулин стана факт след като той надделя с 6:2 4:6 6:1 за малко под два астрономически часа игра.

Във всеки един аспект от играта Сафиулин изглеждаше по-стабилен. Макар и далеч да няма зад гърба си успехите на бившия шампион от Големия шлем, руснакът демонстрира агресивна игра от основна линия и поддържайки високи обороти от първата до последната точка, той успя да надиграе именития си противник. По график в момента на Мъри му предстои едноседмична почивка, за да може да се подготви за участието си на турнира в Сан Диего, където бе удостоен с честта да получи уайлдкард. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Анди Мъри отстъпи на играч извън първите 150 на Чалънджър турнир във Франция Диана Андреева
Теми:  
анди мъри | мъри | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook