Анди Мъри с първа петсетова победа от 2017 година насам!

от в 06:32 на 01.07.2021
Диана Андреева

Анди Мъри записа своята първа петсетова победа от четири години насам след като се наложи над германеца Оскар Оте. В един маратонски мач местният представител показа познатия си борбен характер и заслужено се повдрави с успех - 6:3 4:6 4:6 6:4 6:2. Бившият световен номер едно се нуждаеше от близо четири часа, за да може да се класира за третия кръг на Уимбълдън 2021.

Благодарение на днешния си успех Мъри за пореден път в своята кариера демонстрира класата си. Анди никога до момента не е допускал поражение в английската столица преди третия кръг, но ако през този сезон иска да продължи убедителното си представяне в All England Club, той трябва да преодолее едно сериозно изпитание, а именно катадеца Денис Шаповалов.

След като претърпя операция на тазобедрената става Мъри не беше намирал място в третия кръг на турнир от Големия шлем в продължение на четири сезона, но днес той сложи край на негативната си серия благодарение на невероятна увереност, която доведе и до обрат от 1:2 сета в полза на германеца. За Оте макар и мачът да не завърши по желания от него начин, тази седмица със сигурност ще остане в спомените му, тъй като той премина квалификационната фаза и записа своята втора победа в основната схема на Мейджър събитие. 

Мъри откри срещата много уверено, а сеченият за фаворит британец бе почти безпогрешен във всеки едид аспект от играта си. Анди печелеше комфортно точка след точка и в крайна сметка добави първия сет към актива си. Доминацията на британеца се запази и след почивката, а това доведе до ново изоставане за Оте - 1:3.

Изведнъж обаче ситуацията на корта коренно се промени, а Мъри изцяло загуби ритъма си. Анди не само, че допусна резултатът в геймовете да бъде изравнен, но и предаде сета, а с това позволи на своя противник да възвърне паритетата в отделните части. Впоследствие Оте продължи да задава темпото в разиграванията, а комбинацията сервис-мрежа беше основното оръжие на световния номер 151. 

Мъри предаде и третия сет, а по всичко изглеждаше, че мачът вече е изгубен за британеца, а с това и надеждите му да напомни за най-добрите си години в Тура. След почивката мачът беше времено прикъснат, за да може подвижният покрив да бъде пуснат, а с това и осветлението на корта, защото в английската столица вече се бе стъмнило. Щом играта бе подновена Анди, подобно на първата част, бе неотразим, което доведе и до така неочаквания обрат и съответно победа за бившия световен номер едно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анди Мъри с първа петсетова победа от 2017 година насам! Диана Андреева
Теми:  
анди мъри | оскар оте | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook