Анди Мъри сравни Григор със земята в Ню Йорк

от в 04:23 на 06.09.2016
Теодор Кафеджиев

Григор Димитров не успя да запише рекордно постижение на Откритото първенство на САЩ в кариерата си. Световният №2 Анди Мъри го разгроми с 6:1, 6:2, 6:2 в осминафиналите на надпреварата. Все пак добрата новина за българина е, че от следващата седмица той ще се изкачи с две места в световната ранглиста до 22-а позиция.

За Мъри тази победа е седма в десет мача срещу Димитров. Шампионът от 2012-а в Ню Йорк отпадна през миналия сезон тъкмо в тази фаза на надпреварата и сега може да съкрати изоставането си от Новак Джокович в ранглистата при краен успех.

През цялата битка Анди показа изключително мотивация и се окуражаваше с бурни възгласи буквално след всяко разиграване. В момента британецът се бори за пета титла през годината след неособено добрия старт, който направи. Впоследствие той спечели в Рим, Куинс, Уимбълдън, а също и на Олимпийските игри в Рио.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА!



В началото Мъри започна трудно, но имаше проблеми само в откриващия гейм. Той изостана 15:40 след няколко стабилни разигравания в полза на българина. В тежката ситуация поставеният под №2 шотландец вкара няколко поредни тежки сервиса и бързо се измъкна от затруднението. До края на този сет, който продължи 30 минути, Мъри тотално надигра Димитров. Той спечели следващите пет гейма като реализира и два пробива.

Статистиката също бе показателна - 2 печеливши удара и 13 непредизвикани грешки за хасковския талант. На всичкото отгоре той спечели едва 44% от точките дори при първи сервис.

Мъри продължи да мачка съперника си и много бързо се озова с два пробива напред - 3:0 или иначе казано серия от осем поредни гейма. В този момент Григор все пак успя да се запише във втория сет и то с първи пробив в мача за 1:3. Надеждата за него бързо угасна веднага, след като като той предаде следващото си подаване с двойна грешка. В крайна сметка Мъри затвори с 6:2 тази част и то при все, че Димитров вкара 74% първи сервис. Отново непредизвиканите грешки на родния състезател бяха двуцифрена бройка - 16.



Серията на Мъри в третия сет стартира с пробив за 1:0 и то след загубено само едно разиграване. До края той продължи брутално да налага волята си срещу вече сломения Димитров, отпускайки му едва два гейма. Двубоят продължи точно 120 минути.

За място на полуфинал шотландецът ще спори най-добрия азиатец - Кей Нишикори. Дотук Мъри води със 7:1 на Нишикори и през тази година вече го надигра два пъти. Включително и на Олимпийските игри в Рио де Жанейро.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Анди Мъри сравни Григор със земята в Ню Йорк Теодор Кафеджиев
Теми:  
us open | анди мъри | григор димитров

Коментари





Следвайте ни в Facebook