Анди Родик: Григор Димитров играе много силно и може да достигне до финала на Ролан Гаарос

от в 13:48 на 19.05.2024
Калоян Соколов

Сезонът на Григор Димитров досега е един от най-успешните в неговата кариера, като българинът вече спечели една титла и изигра още два финала прз 2024-та. Нашият сънародник регистрира победи над имена от ранга на Холгер Руне, Карен Хачанов, Александър Зверев, Хуберт Хуркач и Карлос Алкарас, а всичко това помогна на Григор да се завърне в световния топ 10.

Силната форма на Димитров пък явно не убягва на бившия номер едно Анди Родик, който направи анализ на предстоящия Ролан Гаро в своя подкаст "Served" и определи първата ни ракета за един от потенциалните финалисти в състезанието:

"Това е най-непредвидимият турнир от Големия шлем през последните 20 години. Вярвам, че около 15 души са способни да го спечелят. Каспър Рууд е 2-кратен финалист в Париж и може да не играе добре в Мадрид и Рим, но пък беше много силен в откриващите седмици на клей сезона. Циципас пък е имал аванс от два сета на финала на Ролан Гарос и освен това спечели трофея в Монте Карло.

Рубльов спечели в Мадрид, Фриц беше финалист в Мюнхен и полуфиналист в Мадрид, така че също не бива да бъде изключван. Медведев никога не е играел добре в Париж, само че се подобрява непрекъснато на клей. Няма как да не споменем и Зверев, който обаче ще трябва да се справя и с неща извън корта, тъй като делото му за домашно насилие започва по същото време.

Григор Димитров играе много силен тенис от началото на годината и вярвам, че също е сред тенисистите, които биха могли потенциално да достигнат до финала. Хачанов пък е отличен тенисист на червени кортове и вече е бил "мейджър" полуфиналист. Лудост е колко много имена бихме могли да изброим. Що се отнася до Новак, то никога не е имало повече въпросителни около неговото състояние през последните 15 години пред турнир от Големия шлем. Няма да бъда шокиран, ако има проблеми още в ранните кръгове, но също така вярвам, че е повече от способен да спечели титлата.

Със сигурност е вълнуващо. Мисля, че е точно време за треньорите да кажат на своите състезатели, че сега е дошла тяхната възможност за нещо наистина голямо. Аз бих постъпил така. Алкарас може да е фаворит на букмейкърите и той си е заслужил подобно отношение, само че нека не забравяме, че той пропусна почти целия клей сезон и доскоро дори не можеше да удари форхенд" - коментира шампионът на US Open от 2003-та година.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анди Родик: Григор Димитров играе много силно и може да достигне до финала на Ролан Гаарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | анди родик | григор димитров | интервюта | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook