Анджелик Кербер и Петра Квитова се класираха за втория кръг на US Open след двусетови победи

от в 21:02 на 31.08.2020
Петър Колев


Анджелик Кербер се класира за втория кръг на US Open след победа в два сета над австралийката Айла Томлянович. Това е втора среща между двете тенисистки, като германката не отстъпи сет и в мача им на Ролан Гарос през 2015 г. В следващия кръг на надпреварата Кербер очаква победителката от мача между Каролин Долхайд и Анна-Лена Фрийдзам.

Двубоят започна колебливо за сервиращите, които инкасираха четири последователни пробива в началото на сета - 2:2. Томлянович беше първата, съумяла да спечели подаването след няколко непредизвикани грешки на своята съперничка. С напредването на сета Кербер ставаше все по-агресивна в разиграванията от основната линия, показваше пъргавината си на корта и реализираше уинъри както от форхенд, така и от бекхенд. След изключително слаб сервис гейм австралийката допусна да бъде пробита, след което шампионката от 2016 г. затвърди безпроблемно и поведе в отделните части - 6:4.

Image

Томлянович беше първата, която достигна до брейк пойнт във втория сет, но Кербер показа характер и измъкна подаването си след няколко отлични сервиса. За поставената под №17 последва отличен гейм от ретур, в който австралийката се пропука и инкасира нов пробив - 3:2. Докато нивото на Томлянович постоянно се понижаваше, германката започваше да се представя все по-убедително както от сервис, така и от ретур. Тя реализара втори пробив след поредно слабо подаване на австралийката. Въпреки че не успя да затвори мача при 5:2 Кербер съумя да го стори при втория си опит след точно час и половина игра на корта за крайното 6:4 6:4.

Кербер

Своето място във втория кръг на надпреварата намери и поставената под №6 Петра Квитова, която се справи в последователни сетове с румънката Ирина-Камелия Бегу. Чехкинята беше изключително агресивна и използваше отлично левичарския си форхенд, за да затрудни своята съперничка. Тя осъществи пробив в осмия гейм и реализира втория си сет пойнт на собствен сервис, за да поведе в срещата - 6:3.



Квитова продължаваше да сипе уинъри от дъното на корта, докато румънката правеше все повече непредизвикани грешки. Поставената под №6 осъществи ранен пробив за 2:1, а в същото време Бегу не успяваше да бъде конкурентна в сервис геймовете на чехкинята. Румънката инкасира още един пробив във втората част, след като стана жертва на дълбоките ретури на световната №12 - 4:1. Изненади до края на срещата нямаше, като така Квитова затвори мача след малко повече от час игра - 6:3 6:2.

Image

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анджелик Кербер и Петра Квитова се класираха за втория кръг на US Open след двусетови победи Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook