Андрееску елиминира Кенин и е на финал в Торонто

от в 22:22 на 10.08.2019
В
Бианка Андрееску продължава да впчатлява на домашния Мастърс и след 6:4 7:6(5) елиминира американката София Кенин, за да си осигури място на финала на надпреварата в Торонто.



Двете изиграха срещата на ниво, близко до това на мъжки двубой, а впечатляващо в играта бе остротата, която двете използваха. Играта можеше да се характеризира със скоростни разигравания от дъното, а разликата дойде в това, че Андрееску съумя да е една идея по-разнообразна и концентрирана. Липсата на опит при Кенин обаче даде своя ефект, защото американката въпреки че съумяваше да контролира и сравнително по-често и да си извоюва дългите разигравания, то понякога избързвайки, седяйки неразбираемо пасивна и допускайки необясними сериозни спадове, тя допусна везните да бъдат наклонени към Андрееску.



През първата част двете си размениха серия от геймове без пробиви, а докато София в няколко различни гейма трябваше да отразява брейк шансове, съперничката ѝ трябваше да прави това единствено при 4:4, ала Бианка го стори напълно безпроблемно след две категорични точки. В крайна сметка обаче неуспешните опити за къси топки провалиха Кенин и след слаб десети гейм тя предаде откриващата част с 6:4.

Във втория сет Кенин бе първата излязла напред след комбинация от хубав ретур и грешка на Андрееску от бекхенд, ала моментално Бианка се завърна в резултата след поредица от четири грешки на съперничката си. Този слаб гейм бе последван от подобен на канадската тийнейджърка, ала тя съумя да си задържи подаването този път след няколко по-добри комбинации от дъното и хубав сервис на брейкбол за София. Впоследствие въпреки треньорската намеса на бащата на Кенин, тя видимо се пречупи и изостана с 2:5. Напрежението обаче оказа своето влияние на Андрееску и тя, пречувпвайки се, позволи да се стигне до равенство за 5:5. И въпреки че Кенин получи физически проблеми и бе предадена от началния си удар, Бианка видимо загуби своята агресия и така изпускайки три мачбола трябваше да играе тайбрек. В дългия гейм обаче въпреки умората, която видимо се бе натрупала, канадката все пак успя да удържи и въпреки няколкото слаби отигравания, в крайна сметка след мощен бекхенд Андрееску съумя да се класира на финала на надпреварата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андрееску елиминира Кенин и е на финал в Торонто В

Коментари





Следвайте ни в Facebook