Андрееску победи Плишкова и очаква Кенин на полуфиналите в Торонто

от в 00:25 на 10.08.2019
В


Бианка Андрееску показа за пореден път колко устойчива и преспективна състезателка е ю и след 6:0 2:6 6:4 успя да неутрализира борещата се за номер 1 в света Каролина Плишкова и се класира за 1/2-финалите в Торонто.



Двете си размениха тотално противоположни части и след категорична първа такава за Бианка последва успех за Плишкова във втория сет. Така се стигна до трета решителна част, а там отново Бианка след като отрази три шанса за брей в началото, в крайна сметка след силни последни минути успя да извоюва 11 от 12-те точки и така да укроти надеждите на Каролина за първото място в женската ранглиста, а на канадските фенове да даде много поводи за радост.

https://twitter.com/WTA/status/1159927364412821504?s=19

София Кенин продължава фамозната се седмица в Торонто и взе пореден сериозен скалп, надделявайки над Елина Свитолина със 7:6(4) 6:4. Така украйнката стана част от бившата световна №1 Ашли Барти и Дария Ястремска на състезателки отстъпили през тази седмица в Канада на американката.



През първата част слабите начални минути на Кенин не и попречиха и въпреки пасива си от 0:4, тя постепенно стабилизира играта си и градейки страхотни атаки постепенно натрупваше увереност, за да може до тайбрейка да разтрои съперническата игра и да вземе контрол над срещата. Това продължи и в тайбрейка, а там след няколко добри атаки, хубав лоб и грешки на Елина, американката заслужено излезе напред в реултата. През втория сет едва един брейк раздели двете, въпреки многото гейма, които пробива беше на точка разтояние, а той дойде в полза на София след поредица от добри атаки и страхотен ретур на шанса си за пробив.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андрееску победи Плишкова и очаква Кенин на полуфиналите в Торонто В

Коментари





Следвайте ни в Facebook