Андрееску реализира труден успех над Сакари и ще срещне Барти на финала

от в 08:03 на 02.04.2021
Диана Андреева

Бианка Андрееску записа поредна трисетова победа на турнира в Маями и си осигури среща със световната номер едно и настояща шампионка на надпреварата - Ашли Барти. Този път канадката надделя над Мария Сакари - 7:6(7) 3:6 7:6(4), за да може да си гарантира шеста позиция в ранглиста от новата седмица. Бианка се класира за първия си финал на WTA ниво от септември 2019 година, когато надделя над Серина Уилямс, за да вдигне първата си титла на турнир от Големия шлем. Впоследствие обаче Андрееску получи травма и бе принудена да отсъства от корта в продължение на повече от една година. 

Още от първите минути в мача, Сакари задаваше темпото в разиграванията. Гъркинята демонстрираше много постоянна игра от всяка точка на корта, но умората в представянето й си пролича в края на двубоя, когато тя се опитваше да завършва точките възможно най-бързо, за да може да не навлиза в продължителни разменяния от основна линия. 

В откриващата част срещата бе на много високо ниво, а след като си размениха по един пробив, двете тенисистки не допуснаха спад в играта си и по този начин се стигна до тайбрек. В дългия гейм гъркинята демонстрираше впечатляваща игра, като дори достигна до тва сетбола, но Андрееску пое инициативата в свои ръце и успя да затвори сета с 9:7. След почивката между отделните части Сакари се зазърна решена да спечели, а именно мотивацията й мачът да не приключва все още се оказа ключова и след няколко страхотно изиграни гейма, тя вкара мача в решителен трети сет. 

В последната част от мача разиграванията отново бяха много равностойни, а феновете по трибуните, сред които бяха и родителите на Андрееску, заедно с нейното куче Коко, имаха възможност да наблюдават тенис на най-високо ниво. Сакари за пореден път си служеше безпогрешно с ударите си, като тя дори сервираше за мача при 6:5, но напрежението й оказа влияние и в крайна сметка тя допусна поражение.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андрееску реализира труден успех над Сакари и ще срещне Барти на финала Диана Андреева
Теми:  
бианка андрееску | мария сакари | мастърс маями | маями | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook