Андреев бе близо до една от най-големите си победи, но се пречупи в края

от в 21:19 на 26.07.2021
Калоян Соколов

Адриан Андреев влезе като резерва на Чаланджъра в Сеговия, но показа игра напълно достойно за основната схема на надпреварата и остана на крачка от сензацията срещу поставения под номер две Бенжамен Бонзи. Младата ни надежда водеше в резултата почти през цялото време и дори сервираше за крайния успех, но в крайна сметка се пречупи и остъпи със 7:6(2) 4:6 6:7(3).

Ади стоеше напълно равностойно от самото начало и показваше далеч по-голяма стабилност в продължителните размени спрямо опонента си. Бонзи пък се опитваше да натиска с форхенда си при всяка удобна възможност, но топките му постоянно излизаха отвъд очертанията на полето и българинът получи шанс да затвори откриващия сет на собствено подаване. Точно тогава третата ни ракета трепна, което предопредели изиграването на тайбрек, където отново софиянецът взе превес и все пак не позволи обрат.

Родният ни преставител надгради над аванса си, след като реализира ранен пробив, само че световният номер 111 скоропостижно върна нещата в изходни позиции, а Андреев отново се пропука при 4:4 и победителят щеше да бъде определен в решителен сет.

Там отново надмощието бе на страната на французина, ала нашето момче някакси съумяваше да брани подаването си и изведнъж застана на сервис линията със задачата да си подпечата крайния успех, но събитията от откриващата част се повториха и щяхме да станем свидетели на нов тайбрек. Този път обаче вторият поставен наказваше безпощадно плитките удари на нашия сънародник и по този начин фаворитът взе своето.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев бе близо до една от най-големите си победи, но се пречупи в края Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | Обзори | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook