Андреев и партньорът му обърнаха топ поставените в Позабланко и са на 1/4-финал!

от в 12:26 на 22.07.2021
Владислав Риждов

Адриан Андреев и партньорът му Филип Кристиан Джану постигнаха обрат срещу топ поставените в надпреварата по двойки на Чаланджъра в Позабланко и се класираха за четвъртфиналната фаза. Третата ни ракета и партньорът му от Румъния се справиха със съпротивата на опитните индиици Пурав Раджа и Жееван Недунчежиян с резултат 4:6 6:1 11:9.

Първата част бе решена след един единствен брейк, който направиха водачите в схемата. Раджа и Недунчежиян пробиха за 3:2, след което отразиха брейкбол, за да затвърдят аванса си. До края и двата отбора печелеха геймовете си, но Андреев и Джиану така и не достигнаха до шанс на наваксат изоставането си и така откриващата част отиде на сметката на индийската двойка. Във втория сет липсваше каквато и да е интрига. Родният ни представител и Джиану оползотвориха първия си шанс за брейк, до който достигнаха в хода на частта и поведоха с 3:1, а впоследствие не дадоха нито гейм повече на опонентите си, печелейки убедително в своя полза втория сет.

Шампионският тайбрек започна с аванс от 3:0 за Андреев и Джиану. Двамата запазиха преднината си почти до края на двубоя и си осигуриха три мачбола, повеждайки с 9:6, но по-опитната от двете двойки отрази и трите шанса и възстанови паритета. Все пак Андреев и Джиану не се поддадоха на напрежението и се пребориха за следващите две точки, с което си гарантираха и успеха в срещата.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев и партньорът му обърнаха топ поставените в Позабланко и са на 1/4-финал! Владислав Риждов
Теми:  
адриан андреев | бг тенис | обзор | филип кристиан джану | чаланджър в позабланко

Коментари





Следвайте ни в Facebook