Андреев изигра добър първи сет, но не успя да надвие поставения под №3 в Чили

от в 22:12 на 11.05.2022
Владислав Риждов

Адриан Андреев започна по обещаващ начин участието си на Чаланджъра в Чили, надигравайки талантлив аржентинец на старта, за да прекъсне серията си от две поредни загуби на турнири от тази категория. Днес Ади се изправи срещу друг представител на Аржентина, Андреа Коларини, който е и поставен под номер 3 в схемата. Третата ни ракета изигра добър първи сет, но силите му не достигнаха за нещо повече, и така той отпадна на крачка от четвъртфиналите - 4:6 2:6.

Както и в дебютния си мач в Кокимбо, Андреев стартира бавно, като инкасира ранен пробив. Българинът обаче бързо реализира рибрейк, но не успя да задържи нужното ниво и Коларини се откъсна с 4:1 в резултата. Впоследствие двамата бяха убедителни от сервис линията, а в края Андреев достигна и до пет възможности да възстанови паритета. Ади оползотвори последната от тях, но след това отново показа несигурност в последвалото си подаване, и частта отлетя в полза на неговия съперник.

Родният ни състезател стартира положително втория сет, измъквайки още дебютния сервис на световния номер 247. Това обаче се оказа моментен проблясък в играта на българина, като той загуби следващите четири гейма - 1:4, и пълният обрат в полза на бившия член на топ 200 бе налице. До края двамата преминаха през няколко оспорвани подавания, но третият в схемата не изпусна преднината си и закономерно се поздрави с победата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев изигра добър първи сет, но не успя да надвие поставения под №3 в Чили Владислав Риждов
Теми:  
адриан андреев | андреа коларини | бг тенис | обзор | тенис турнир в кокимбо | Чаланджър | чили

Коментари





Следвайте ни в Facebook