Андреев на четвъртфинал в Анталия след люта битка!

от в 14:18 на 15.02.2019
В


Адриан Андреев се класира на четвъртфиналите на турнира от сериите ,,Фючърс” в Анталия след успех над Николас Мехия. Двамата са стари познайници от юношеския тур, като макар и тогава нашето момче да е губило от колумбиеца, този път Адриан надделя над него след три тежки сета и 6:3 4:6 6:4. На четвъртфиналната фаза на надпреварата Ади ще срещне друг колумбиец в лицето на втория поставен Кристиан Родригез.

Мачът не започна по най-добрия начин за българския национал, който допусна ранен пробив при 1:1.

Той обаче бе моментално върнат, а след това и затвърден. Ади впоследствие проби подаването на опонента си отново, а скоро затвърди и този си пробив, за да спечели четири поредни гейма и да поведе с 5:2.

Мехия успешно сервира за оставане в сета, но не се добра до нищо повече в откриващата част, след като Адриан я закри след безкомпромисно нулево подаване.

Във втория сет нещата изглеждаха превъзходни за Андреев, който направи моментален брейк на нула, а след това отрази и точка за връщане на пробива, повеждайки с 2:0.

Скоро резултатът сочеше 2:1, когато на Адриан отново му се наложи да спасява точка за рибрейк, което той направи успешно.

Нервите на младия колумбиец тогава не издържаха и той допусна пробив на 15, с което Ади си издейства огромното предимство от цели два пробива.

Всичко изглеждаше свършено за Мехия, който обаче изведнъж се върна в мача след невероятен спад в представянето на българина, който допусна да загуби пет поредни гейма, с което сетовете в мача бяха изравнени.

Решаващата част започна с по два лесни сервис гейма за двамата, когато Андреев проби съперника си за 2:1.

Двамата след това задържаха подаванията си до 4:2, когато 17-годишният ни представител имаше точка да поведе с два пробива за втори път в срещата, но този път до двоен брейк не се стигна, а Мехия пак се приближи на гейм от Адриан.

Пропуснатата възможност не оказа влияние върху Андреев, който спечели нови два рутинни сервис гейма до края на мача, с което си и осигури мястото на четвъртфиналите на надпреварата в Анталия.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Андреев на четвъртфинал в Анталия след люта битка! В

Коментари

Следвайте ни в Facebook