Андреев надделя над втория поставен и се класира за основната схема в Брауншвайг!

от в 15:49 на 04.07.2022
Калоян Соколов

Адриан Андреев се завърна на европейска земя, след като преди това изигра поредица от състезания в САЩ. През миналата седмица младият ни сънародник премина успешно квалификациите в Троа, а днес стори същото в германския град Брауншвайг. Турнирът там е от сериите "Чаланджър" и се провежда на червени кортове, като списъкът от участици е повече от впечатляващ. Водач на схемата е световният номер 50 Педро Мартинес и освен него можем да открием още цели 6 представители на топ 100.

Андреев пък си спечели правото евентуално да срещне някой измежду тези тенисисти, надигравайки втория поставен в пресявките - Михаел Геертс. Родният ни представител се намира с повече от 100 места зад белгиеца в подреждането на ATP, но надделя над него с категоричното 6:2 6:4, за да продължи към същинската надпревара.

Софиянецът трябваше да спасява брейкбол в самото начало, което не го затрудни по никакъв начин и впоследствие отпусна само една точка в следващите два сервис гейма на опонента си. Тази серия на Андреев го отведе до бързо спечелване на откриващия сет, а нещата продължиха по същия начин и във втората част, където поведе с 2:0.

Все пак Геертс нямаше намерение да напуска корта толкова скоро и обърна нещата до 3:2 в своя полза, ала отам насетне отново 21-годишният състезател пое контрола над събитията и загуби само още един гейм до приключването на мача.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев надделя над втория поставен и се класира за основната схема в Брауншвайг! Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook