Андреев надви бивш №1 при юношите и е в основната схема на Чаланджъра в Троа

от в 08:39 на 28.06.2022
Калоян Соколов

Адриан Андреев изигра серия от турнири в САЩ през последните месеци, но от миналата седмица насам се намира в Европа и замени твърдите кортове с клея. След като българинът не можа да преодолее пресявките в Оейраш, то вчера родният ни представител записа победа във финалния кръг от квалификациите на Чаланджъра във френския град Троа.

21-годишният състезател имаше трудната задача да се справи с канадеца Филип Пеливо, който в миналото спечели две титли от Големия шлем при юмошите и беше водач в ранглистата при подрастващите, но тези времена вече са безвъзвратно отминали и Андреев съумя да се наложи с крайното 6:0 2:6 6:3. Така Ади си осигури място в основната схема, а там ще се изправи срещу Николас Санчес Искиердо, като любопитното е, че испанецът записа успех над Александър Лазаров преди броени дни.

Пеливо имаше възможности да открие мача със спечелено подаване, но софиянецът не ползволи това да се случи и дори не даде геймбол на опонента си, докато не поведе с 5:0. Изглеждаше, че все пак канадецът ще се разпише в резултата, само че нашият сънародник не показа никакви сантименти и бързо прибави първия сет към актива си.

Световният номер 447 започна трудно и във втората част, ала намери сили да отрази няколко брейкбола и най-после да се поздрави с дебютен спечелен гейм. Това изглежда донесе сериозна доза увереност в действията на Пеливо, защото той обърна нещата изцяло в своя полза, изграждайки аванс от 4:0 и победителят щеше да бъде определен в решителен сет.

В него Андреев на бърза ръка се откъсна с преднина от двоен брейк, но съперникът му не се предаде и сведе пасива си до само 3:4. Все пак до изненади не се стигна, тъй като младокът подходи достатъчно концентрирано и заслужено триумфира в двубоя.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Андреев надви бивш №1 при юношите и е в основната схема на Чаланджъра в Троа Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори | троа | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook