Андреев напусна Чаланджъра в Брауншвайг след множество пропуснати възможности

от в 16:16 на 04.07.2021
Мирела Николова

Националът на България за Купа "Дейвис" Адриан Андреев продължава с неубедителните си изяви през последните няколко седмици, след като отстъпи на световния №419 Даниел Михалски в първия квалификационен кръг на Чаланджъра в Брауншвайг с 6:7(5) 6:7(6). Това беше пети неуспех в последните му шест изиграни срещи за родния ни представител.

Първата част вървеше гейм за гейм, като паритетът в резултата се запази до 5:5. Тогава полякът реализира пробив, ала нашето момче незабавно върна брейка и така се стигна до тайбрек, в който Ади не успя да доразвие преднината си от 5:4 и загуби следващите три точки, с което предаде откриващата част.

Във втората двамата състезатели на два пъти си размениха по един пробив, като никой от тях не успя да затвърди аванса си. При 6:5 Михалски достигна до три поредни мачбола в сервис гейма на Андреев, ала българинът показа характер и вкара сета в нов тайбрек, в който поведе с 6:4, но не съумя да материализира нито един от получените сетболи и трябваше да се примири с поражението.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев напусна Чаланджъра в Брауншвайг след множество пропуснати възможности Мирела Николова
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Обзори | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook