Андреев не можа да осъществи обрат срещу осмия поставен в пресявките и напусна US Open

от в 02:11 на 26.08.2023
Калоян Соколов

Адриан Андреев не можа да преодолее съпротивата на Борна Гойо и бе отстранен във втория кръг от квалификациите на US Open - 3:6 4:6. По този начин бе сложен край на участието на тримата ни представители в пресявките на "мейджър" турнира в Ню Йорк и ни оставя да се надяваме на силно представяне от страна на Григор Димитров и Виктория Томова, които ще започнат участието си директно от основната схема.

Началото беше отлично за осмия поставен, който веднага осъществи пробив в подаването на Андреев и си осигури преднина от 3:0 гейма. Все пак родният ни представител се отърси бързо от слабото начало, като вече съумяваше да смогва на високото темпо, което налагаше неговия опонент и съвсем скоро изравни при 3:3.

Гойо обаче можеше да разчита на много повече лесни точки от началния си удар, докато родният ни представител често трябваше да играе на второ подаване и хърватинът спокойно навлизаше навътре в пределите на корта, откъдето нанасяше мощни ретури, с чиято помощ отново осъществи брейк, за да си гарантира спечелването на откриващия сет.

Втората част се развиваше с огромно превъзходство от страна на бившия финалист за Купа "Дейвис", който действаше все по-освободено и нижеше завършващи удари с лекота, вземайки аванс от 4:0 гейма. Адриан имаше цели четири брейкбола в следващото подаване на опонента си, само че не се възползва от открилата се възможност и много скоро трябваше да сервира за оставане в мача, изоставайки с 1:5. Андреев обаче далеч не се беше предал и спечели следващите три гейма, свеждайки до минимум своя пасив, но световният номер 106 не допусна изненада и скоро ликуваше с победата.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев не можа да осъществи обрат срещу осмия поставен в пресявките и напусна US Open Калоян Соколов
Теми:  
us open | адриан андреев | бгтенис | борна гойо | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook