Андреев отпадна още на старта на Чаланджъра в Италия

от в 13:42 на 09.02.2021
Петър Томов

Младата надежда на българския тенис Адриан Андреев отпадна още на старта на Чаланджър турнира в Биела, в който участие взима и бившият номер 1 в света Анди Мъри. Третата ракета на България не можа да се възползва от предоставения му уайлдкард и отстъпи с 2:6, 5:7 от 276-тия в света Матиас Бахингер.

Мачът не започна добре за Ади, който допусна пробив още в първия си сервис гейм. Бахингер се възползва умело от добрия си начален удар и не позволи на Андреев да достигне до нито една възможност за пробив в първата част. Българинът от своя страна допусна 4 двойни грешки в първия сет, които помогнаха на германецът да реализира още един пробив и да затвори частта за по-малко от 25 минути игра.

Във втората част 19-годишният българин беше далеч по-убедителен с началния си удар и в по-голямата част от времето надиграваше Бахингер. Ади достигна до възможност за пробив още в първия гейм, но не съумя да я реализира. В последвалия гейм, германецът достигна до 0-40 и имаше три възможности за пробив, но Андреев показа характер и записа 5 поредни точки на сметката си, за да изравни геймовете. С третата си възможност за пробив в мача, българинът съумя да спечели подаването на съперника си и поведе с 3:2. В осмия гейм, Бахингер достигна до нови три възможности за пробив, и въпреки че Ади успя да отрази първите две, германецът се възползва при третата и изравни геймовете в сета, а след сервис гейм на нула успя да поведе с 5:4. Бахингер имаше шанс да приключи мача още в последвалия гейм, но Андреев успя да отрази мачбола, а впоследствие да си вземе подаването. Нещата изглеждаха, че отиват към тайбрек, когато в последния сервис гейм на българина в мача, Бахингер стигна до още две възможности за приключване на срещата. Германецът се възползва още от първата и затвори мача след почти час и половина игра. 

В осминафиналите на турнира Матиас Бахингер ще срещне третия поставен в схемата Мохамед Сафуат, който вчера победи Хироки Мория от Япония в три сета.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев отпадна още на старта на Чаланджъра в Италия Петър Томов
Теми:  
адриан андреев | анди мъри | бг тенис | матиас бахингер | Чаланджъри

Коментари





Следвайте ни в Facebook