Андреев пред Tennis.bg за разликата с големите играчи и ефекта на пандемията

от в 13:37 на 09.11.2020
Tennis.bg

Благодарение на организаторите на Sofia Open и нашето неспирно желание да задаваме въпроси и да се интересуваме, вчера в края на пресконференцията на Адриан Андреев след силния му мач в основната схема на Sofia Open 2020, българинът отговори на два въпроса от нашия екип: 

Какво още трябва да подобриш в представянето си, за да не само си конкурентен на най-добрите в света, но и да ги побеждаваш?

- Не мисля, че днес бях особено равностоен, особено във втория сет. То не е едно нещо, което трябва да променя. Трябва цялостно да си по-постоянен, както и по-уверен във всеки един удар, който отиграваш, защото тези хора, които играят на високо ниво, нямат никакви колебания и съмнения във възможностите си, те имат абослютно всичко. Понякога топката идва на тето, а аз не я удрям както трябва, просто я вкарвам, бъркам топка от дъното на корта, форхенд или бекхенд, трябва да съм по-постоянен.

 

Как се отрази пандемията на подготовката ти? Каква е разликата в методиката на работа в академията на IMG спрямо тази у нас и кое е най-важното, което досега си научил от престоя си там? 

- Пандемията за мен беше доста по-лека, отколкото за много други хора. Въпреки всичко, аз тренирах там, играех турнири, и макар че нормално съм на корта по два пъти на ден, както и правя обща физическа подготовка, докато през този период тренирах по веднъж дневно, нямах физиотерапевт до себе си, както и треньори, които да отговарят за физическия ми прогрес. Беше наистина трудна година, но аз имах известни удобства.

Надяваме се, че Андреев ще успее да намери това постоянство, за което споменава и скоро ще натрупа увереност, за да може да реализира безспорния си потенциал през следващата година и благодарим на състезателя за отделенето време!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев пред Tennis.bg за разликата с големите играчи и ефекта на пандемията Tennis.bg
Теми:  
адриан андреев | тенисбг

Коментари





Следвайте ни в Facebook