Андреев пропиля сет и пробив аванс срещу 31-ия поставен и се раздели с мечтата за Ролан Гарос

от в 18:21 на 22.05.2024
Калоян Соколов

Адриан Андреев остана на косъм от това за втора поредна година да играе за влизане в основната схема на Ролан Гарос. Втората ни ракета водеше със сет и имаше скрит мачбол във втората част, само че Джулио Зепиери демонстрира защо през миналата година достигна до втория кръг на основната схема и в крайна сметка се наложи над родния ни представител - 4:6 7:5 6:3 за 2 часа и 20 минути.

Така 31-ият поставен ще спори с Ото Виртанен за място в същинския турнир, след като финландецът елиминира Доминик Тийм при последното му участие на кортовете в Париж, а България ще разчита на Григор Димитров и Виктория Томова за силен резултат в основната схема на втората "мейджър" надпревара през сезона, чийто жребий ще бъде проведен още утре.

Началото беше кошмарно за Андреев, който допускаше купища грешки в самото начало и изглеждаше пренавит. Италианецът пък просто държеше топката в игра с добра дълбочина и чакаше поредната неточност от ракетата на своя съперник, което му беше напълно достатъчно, за да се откъсне напред с 4:0 гейма.

Постепенно Андреев намери оптималния си ритъм на игра и започна да използва умело своите къси топки, чрез които неколкократно хвана неподготвен своя съперник и така съумя да върне единия си от пробивите изоставане. Впоследствие съотношението на силите на корта изцяло се промени, тъй като 31-ият поставен значително влоши качеството на ударите си и предаде за втори пореден път подаването си, допускайки двойна грешка, а паритетът в резултата беше възстановен при 4:4.

Зепиери пък буквално се разпадаше на корта, пропускайки с метри очертанията на съперниковото поле и Андреев достигна до възможност да сервира за сета, след като световният номер 148 пропусна три поредни форхенда и за капак направи поредната си двойна грешка. Българинът определено се отпусна и действаше много по-свободно, виждайки огромните проблеми на своя опонент и сложи точка на спора в откриващата част, печелейки последните 12 точки от нея.

Вторият сет започна равностойно, а играта трябвше да бъде прекъсната при 2:1 гейма в полза на по-високоранкирания тенисист и 15:30 на сервиса на Адриан. Паузата беше само от няколко минути, а родният ни представител влезе в нова страхотна серия от 7 поредни успешно проведени точки и се оказа напред с пробив при 3:2. За съжаление, втората ни ракета допусна сериозен спад в играта си през следващите минути, докато Зепиери стабилизира своето ниво и италианецът имаше предина от 4:3 гейма, когато дойде ред на следващата смяна на полетата.

Последваха силни минути за сервиращите, докато не се стигна до 5:5, като тогава Ади имаше скрит мачбол на разположение, но не можа да се възползва от него и впоследствие загуби ответното си подаване, което предопредели изиграването на трети решителен сет.

Там двамата тотално бяха напуснати от началните си удари, като станахме свидетели на серия от 4 поредни пробива в самото начало. Зепиери най-после сложи край на тази лудост и взе своя сервис гейм, а това се оказа важен момент за изхода на мача, защото Андреев се пропука отново в шестия гейм и преднината на италианеца набъбна до 4:2.

Българинът не се предаде и осъществи моментален рибрейк, ала продължаваше да е все така безпомощен на собствен начален удар, допускайки пети пореден пробив и съвсем скоро по-високоранкираният тенисист можеше да се поздрави с крайния успех.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев пропиля сет и пробив аванс срещу 31-ия поставен и се раздели с мечтата за Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан андреев | бгтенис | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook