Андреев се бори срещу световния номер 160, но не сътвори обрат и отпадна в Оейраш

от в 14:16 на 19.04.2023
Мартин Петков

Адриан Андреев през настоящата седмица на Чаланджъра в Оейраш се завърна обратно на победния път, след като сложи край на серията си от поредни поражения и потегли с успех в надпреварата. Авантюрата за българина в португалския град обаче не продължи по искания от всички ни начин и през днешния ден Ади инкасира загуба от шестия поставен в схемата Каичи Учида, отстъпвайки му след точно два часа на корта - 1:6 6:1 2:6.

Стартът на двубоя се оказа повече от труден за нашенеца, който демонстрира здрави нерви, за да отстои дебютното си подаване за срещата и го спечели, макар и да изоставаше с 0:40. Въпреки стореното геройство, то третата ни ракета видимо не съумя да влезе в час навреме и последва серия от пет поредни гейма в актива на японеца, който записа откриващия сет срещу името си.

С настъпването на втората част Андреев нагледно се мобилизира, като изчисти представянето си от неточности и ни предостави най-доброто си лице на корта, за да поведе с ранен пробив. Българинът оттам насетне доразви аванса си до 4:1 в своя полза, когато му се наложи да спасява брейкболи, за да защити преднината си, като се справи повече от отлично с неблагоприятната ситуация и дори използва придобития импулс в играта си, за да дублира предимството си и броени минути по-късно резултатът в отделните сетове беше изравнен.

Началото на решителната трета част изглеждаше равностойно, като всеки от двамата беше фокусиран над собствените си подавания, но миг на колебание и топка в аут струва прескъпо на софиянеца, който допусна обрат от 40:15 и изостана с пасив от пробив. Впоследствие Андреев не се предаде и след два отразени брейкбола, на свой разполагаше с такъв, за да възстанови паритета, ала Учида не трепна в ключовия момент и запази водачеството си, като още при последвалото подаване на нашето момче сложи точка на спора в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев се бори срещу световния номер 160, но не сътвори обрат и отпадна в Оейраш Мартин Петков
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook