Андреев ще гони титла от юношеския US Open, финал при двойките е днес (превю)

от в 09:56 на 09.09.2018
Калоян Пламенов

Днес не преди 19:00 часа българско време Адриан Андреев и Антон Матушевич ще се изправят срещу американците Емилио Нава и Аксел Нефве в битка за трофея на US Open при юношите. 

Българинът е на път да постигне изключително голям успех, макар и в турнира на двойки, ако успее да спечели отличието заедно със своя британски партньор.

Двамата изиграха общо четири мача до момента в турнира и статистиката им в сетове е 8 спечелени и 2 загубени, но днес цената на успеха ще бъде много по-висока. 

И двете двойки не са се изправяли никога един срещу друг на корта. 

17-годишният Андреев е вторият българин, който достига на финал при юношите в Ню Йорк след Григор Димитров, който взе трофея на сингъл в юношеската надпревара на същия турнир през 2008 година. 

До момента най-доброто представяне на Андреев в турнирите за юноши от "Големия шлем" е третия кръг на "Ролан Гарос" през тази година.

Интересно е да се отбележи, че Анди влезе в историята на световния тенис с участието си на турнира в София, след като стана първият играч, който е роден през 2001 година, който участва в основната схема на турнира от ATP.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев ще гони титла от юношеския US Open, финал при двойките е днес (превю) Калоян Пламенов
Теми:  
us open | адриан андреев | открито първенство на сащ

Коментари





Следвайте ни в Facebook