Андреев: Щях да се откажа, ако Муте не ме беше провокирал; той е луд

от в 17:10 на 30.09.2022
Калоян Соколов

През вчерашния ден станахме свидетели на абсолютен прецедент на Чаланджър турнира в Орлеан след края на срещата между Адриан Андреев и Корентен Муте. Двамата се изправиха един срещу друг в рамките само на няколко дни, като отново победител бе българският тенисист. Това, изглежда, е подразнило французина, който при поздрава на мрежата се нахвърли върху нашето момче и се наложи съдията на стола да се намеси, за да предотврати по-сериозен сблъсък. На последвалата пресконференция родният ни представител разказа повече детайли около въпросния конфликт, който се оказва, че е започнал още при предходния им мач в Генуа.

За самата среща:

- Мисля, че днес играх по-добре, отколкото през миналата седмица. Чувствах се много изморен и мислех да се откажа, но той продължи да ме провокира и продължих да се боря. Всъщност той загуби именно заради това си поведение, защото бях готов да напусна корта, само че реших да не му давам мача и заиграх най-добрия си тенис.

За прогреса през последните седмици:

- Щастлив с играта си в момента. Винаги съм работел здраво и ще продължа да го правя. Просто ще продължа по същия начин, като се надявам на още по-големи успехи, но определено съм много щастлив със сегашните си резултати. Разбрах какво трябва да правя на корта и в какво съм най-добър. Знам как да нараня играта на опонента си. Използвам оръжията по най-добрия възможен начин, а и самите ми удари са подобрени. Нищо съществено не се е променило в рамките на един ден. Всичко е в резултат на положения труд през годините.

За намесата на физиотерапевта:

- Чувствам се изморен още от Чаланджъра в Генуа, а в момента играя за трета поредна седмица и в един момент се почувствах замаян. Бях на път да повърна и точно поради тази причина исках да се откажа, защото бях много изтощен. Физотерапевтът ми даде хапче за стомах, след което се почувствах най-добре, само че главната ми движеща сила бяха неговите провокации и му благодаря затова.

За началото на скандала с Муте и това дали е започнал още в Генуа:

- Да, нещата започнаха още тогава. Той непрекъснато ме питаше какъв ми е проблемът, а аз нямах нищо срещу него. Впоследствие ме победи и ме определи като "мекушав" и ми каза да си го на*укам. Той просто е луд. Не разбирам защо е ядосан, тъй като той започна всичко от загрявката, когато бях на мрежата и той се целеше в тялото ми с всичка сила.

За случилото се на мрежата:

- Муте се опита да ме удари с глава, след което го избутах. Истината е, че той не спираше да се задържи по този начин през целия мач и непрекъснато ме питаше защо се визирам в него, докато посрещах. Все пак той сервира и е съвсем естествено да гледам към него.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев: Щях да се откажа, ако Муте не ме беше провокирал; той е луд Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан андреев | бгтенис | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook