Андреев спря третия поставен на Чалънджър в Румъния и е 1/8-финалист

от в 14:38 на 12.07.2021
Диана Андреева

Адриан Андреев опроверга очакванията на анализаторите и записа страхотна победа на старта в Румъния. Българинът се справи с играч, класиран близо 150 места преди него, а с това си осигури място на 1/8-финалите в Challenger надпреварата. В първия си мач от началото на турнира Ади надви Александре Мулер с 6:4 1:6 6:3 за малко над два часа игра.

Андреев все още не знае името на следващия си опонент, а то ще бъде определен след края на мача между Теймураз Габашвил и Лукаш Мидлер, които ще се изправят един срещу друг през утрешния ден. Освен тях в програмата за вторник фигурира и мачът на Димитър Кузманов, като все още не е определен началният му час.

Още от началните минути Андреев играеше на високи обороти и не позволяваше на своя противник да поеме инициативата в срещата. Ади пръв достигна до пробив в петия гейм, но не успя да затвърди аванса си и равенството в резултата се завърна. Първата ни ракета обаче не се предаде и продължи да оказва съпротива на своя противник и макар и неочаквано, достигна до нов брейк. Този път Андреев не се поколеба нито за миг и затвори сета в своя полза.

След почивката ситуацията на корта коренно се промени. Мулер изцяло промени тактиката си, започвайки да разчита изцяло на завършващите си удари, а това се оказа правилната стратегия. Категоричен французинът печелеше гейм след гейм и бе на път да "върже геврек" на нашето момче, но тогава Ади напомни за агресивната си игра в първия сет и отрази два сетбола, с което и върна надеждите на своите почитатели. За съжаление обаче Мулер не се поколеба по време на подаването си и се наложи с 6:1, с което възвърна паритета в отделните части.

Решаващият сет започна отлично за Андреев. Българинът си осигури солидна преднина и всичко сякаш изглеждаше ясно, но напрежението оказа сериозно влияние върху ситуацията на корта. Ади бе на път да допусне обрат от 0:5 гейма, но благодарение на ефективния си сервис съумя да се измъкне и така да затвори мача в своя полза.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Андреев спря третия поставен на Чалънджър в Румъния и е 1/8-финалист Диана Андреева
Теми:  
адриан андреев | румъния | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook