Андреев записа нов разгромен успех в Испания и си осигури среща с 2-кратен ATP шампион

от в 14:56 на 01.12.2022
Калоян Соколов

Адриан Андреев категорично се намира в най-силния период от своята кариера, след като през тази седмица дебютира в топ 200 на света и за пръв път в кариерата си зае мястото на втора българска ракета. Родният ни талант се представя все по-успешно в Чаладжър Тура и в хода на сезонa достигна до три полуфинала, а в момента е устремен да завърши 2022-ра по подобащ начин и вече е четвъртфиналист на последното си състезание през годината, след като отстрани местния представител Иняки Кабрера Бейо (световен номер 1190) с категоричното 6:1 6:1 и така продължи напред на Чаланджъра в испанския град Маспаломас. Утре пък на нашия сънародник му предстои изключително тежък сблъсък с водача в схемата Душан Лайович, който в кариерата си е достигал до номер 23 в световната ранглиста и има два трофея на ниво ATP.

По-високата класа на Андреев беше видна от самото начало и той нямаше никакви проблеми да се откъсне напред с 4:0 за само четвърт час прекарано време на корта. Испанецът все пак съумя да се разпише в резултата, но последваха два нулеви гейма в актива на Адриан и откриващия сет заслужено бе спечелен от него.

Вторият сет се разви абсолютно идентично, тъй като отново 21-годишният тенисист реализира ранен брейк и не след дълго съумя да го дублира, което му позволи да затвори срещата в своя полза за точно 60 минути.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андреев записа нов разгромен успех в Испания и си осигури среща с 2-кратен ATP шампион Калоян Соколов
Теми:  
адриан андреев | бгтенис | душан лайович | маспаломас | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook