Андрей Рубльов си уреди сблъсък със Шварцман на 1/4-финалите в Сан Диего

от в 09:40 на 30.09.2021
Георги Евстатиев

Андрей Рубльов започна по убедителен начин участието си на турнира от категория АТП в Сан Диего. Руснакът се справи с Брандън Накашима в два сета - 6:2 6:1 за само 63 минути игра, за да достигне 1/4-финалите на надпреварата. Световният №5 има 23 победи и само 8 поражения на твърди кортове през сезона, в което се включват финала в Синсинати, полуфиналите в Маями, Дубай и Доха.

Мачът започна отлично за Рубльов, който проби още първия сервис гейм на Накашима, и поведе с 3:1. В петия гейм американецът отново показа колебания на начален удар, от което максимално се възползва руснака, и така записа още един пробив на сметката си. До края Рубльов нямаше никакви проблеми на сервис и затвори частта за точно 30 минути игра.

Втората ракета на Русия стартира вихрено и втория сет.  Петият в ранглистата беше агресивен през цялото време, принуждавайки Накашима да стои далеч зад основната линия. С този стил на игра руснакът спечели пет поредни гейма, преди да допусне да бъде пробит. Това обаче се оказа последния гейм за американеца в срещата, тъй като Рубльов осъществи моментален рибрейк, и с това се поздрави с крайната победа.

В друг мач от програмата Диего Шварцман победи трудно Лойд Харис в тре сета - 4:6 6:3 6:2. Аржентинецът трябваше сериозно да се потруди, но в крайна сметка успя да противодейства на намиращия се в отлична форма южноафриканец. По този начин Шварцман се класира, за 1/4-финалите, където ще играе именно срещу Андрей Рубльов.

В началото на първия сет двамата играчи показаха високо ниво на начален удар и съумяваха да взимат своите сервис геймове. В петия гейм обаче Шварцман първи се пропука и Харис реализира решителен пробив, с който и спечели първата част.

Южноафриканецът започна по-добре и втория сет, след като проби за 2:0. Точно тогава обаче аржентинецът се събуди и спечели следващите три гейма. При 4:3 Шварцман отново проби подаването на съперника, с което прати мача в решителен трети сет.

Световният №15 подобри още повече играта си и набързо се откъсна в резултата с два пробива аванс. Харис успя да върне един от пробивите, но силите не му стигнаха за нещо повече и така напусна надпреварата след едно достойно представяне.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андрей Рубльов си уреди сблъсък със Шварцман на 1/4-финалите в Сан Диего Георги Евстатиев
Теми:  
андрей рубльов | атп | диего шварцман

Коментари





Следвайте ни в Facebook