Андрей Рубльов е шампионът в Доха!

от в 20:39 на 11.01.2020
Марк Хаджижеков
Андрей Рубльов е безспорно най-добрият тенисист в Доха през тази седмица! Младият руснак не загуби нито един сет по пътя към третата титла в своята кариера, като на финалния сблъсък в катарската столица Рубльов се справи със съпротивата на изненадата на тазгодишната надпревара в лицето на Корентен Муте. Така след 6:2 7:6(3) за малко под час и половината игра Андрей се пребори за успеха и по този начин младокът за първи път ще пробие в топ 20 на световната ранглиста в понеделник!

https://twitter.com/TennisTV/status/1216037795069943808?s=20

Рубльов стартира мача вихрено, като за отрицателно време руснакът се сдоби с комфортния аванс от 3:0 гейма. Скоро Муте бе изправен и пред възможността да изостане с двоен пробив, но френският левичар в този момент демонстрира характера, който го отведе до финалния сблъсък, и съумя да спечели подаването си, за да ,,се закрепи" в откриващата част на двубоя.

Усилията на Муте обаче не трогнаха особено Рубльов, който безпроблемно ,,преплаваше" през сервис геймовете си, като в крайна сметка на московчанина дори не му се наложи да сервира за успеха в сета, след като реализира още един пробив при 5:2.

Изображение

Предимството на Рубльов започваше да изглежда все по-внушително, след като руснакът набързо проби, за да се сдобие с нов застрашителен аванс от 3:0 гейма във втората част. Както ситуацията изглеждаше отчайващо безнадеждна за Муте, французинът обаче за пореден път доказа, че никога не бива да бъде отписван, и след няколко респектиращи изпълнения, в които левичарят демонстрира нечовешки умения от защита, 81-вият в света съумя да се завърне в битката за трофея, реализирайки рибрейк.

Изображение

Тайбрек трябваше в крайна сметка да раздели двамата състезатели във втория сет, като в дългия гейм именно Рубльов взе ранен превес от два минибрейка и 4:0 точки. Впоследствие смяната на полетата се осъществи при резултат 5:1 в полза на московчанина, а скоро Андрей се сдоби и с пет поредни мачбола, което вече бе прекалено голямо предизвикателство дори за борбения Муте.

Първите два мачбола все пак бяха заличени от французина, но при третия такъв поредният поразяващ форхенд на Рубльов не даде никакъв шанс на Муте, след чиято предизвикана грешка руснакът вече можеше да ликува!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андрей Рубльов е шампионът в Доха! Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook