Андрей Рубльов спечели първата си ATP 500 титла!

от в 15:30 на 27.09.2020
Димитър Беловски

Андрей Рубльов спечели титлата от ATP 500 турнира в Хамбург след победа над Стефанос Циципас след страхотна битка и 6:4, 3:6, 7:5.

Това е първа титла от сериите ATP 500 за 22-годишния руснак. Също така това е и неговата пета титла в кариерата му до момента и трета за този сезон след титлите му в Катар и Аделаида през януари месец.

Първия сет започна доста добре за Рубльов, който проби за 2:1. Циципас бързо се мобилизира и веднага изравни при 2:2. Рубльов обаче постигна втори пореден брейк за 3:2, а това му бе достатъчно, за да спечели първия сет след 6:4.

През втория сет гъркът вдигна доста оборотите, притисна съперника си и го проби за 1:3. Световния №6 не допусна спад в играта си и лесно след това спечели сета с гейм на нула.

След страхотна битка в третия гейм на третата част Циципас реализира пробив при 1:2 при петата си възможност в гейма. Руснакът обаче реализира рибрейк след втори пореден маратонски гейм. Изненадващо обаче Циципас много бързо поведе с 0:40 в следващия гейм, а Рулбльов успя да неутрализира само първата възможност за пробив и гъркът отново проби за 2:3. Когато сервираше за спечелването на двубоя при 4:5 поставения под №2 грък се пропука и Рубльов изравни при 5:5, а след това и лесно спечели гейма си на нула за 6:5. Така Циципас трябваше да сервира за оставането си в двубоя, но тотално се загуби на корта и допусна нов пробив, а това означаваше титла за руснака.

От своя страна Циципас също се бореше за първата си титла от сериите ATP 500 и за втората си от началото на сезона. През февруари той спечели титлата в Марсилия.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андрей Рубльов спечели първата си ATP 500 титла! Димитър Беловски
Теми:  
андрей рубльов | стефанос циципас | хамбург

Коментари





Следвайте ни в Facebook