Андухар вгорчи завръщането на Федерер и го отстрани още в първия му мач в Женева

от в 18:40 на 18.05.2021
Петър Колев

Пабло Андурах се класира за 1/4-финалите на турнира Gonet Geneva Open от категория ATP 250, провеждащ се в Женева, Швейцария, след победа в три сета над поставения под №1 Роджър Федерер. Това бе първа среща между двамата тенисисти. Също така това бе и третият мач за годината за световния №8 след участието му на турнира от категория ATP 250 в Доха, Катар през март, както и първият му двубой на клей от Ролан Гарос, 2019 г.

Испанецът започна впечатляващо, като откри двубоя с комфортен сервис гейм на 15 и достигна до равенство при първото подаване на швейцареца, но благодарение на отлично пласираните си сервиси Маестрото съумя да изравни за 1:1. Липсата на практика при Федерер определено си личеше, но в съчетание с непредизвиканите грешки и рамките се наблюдаваха и забележителни изпълнения от форхенд, както и множество първокачествени сервиси и атаки към мрежата.

От друга страна световният №75 също изпълняваше много добри начални удари и доминираше повечето от по-дългите разигравания от дъното на корта. Първата точка за пробив се появи в най-неподходящия за водача в схемата момент - сервирайки за оставане в сета, Федерер се пропука и след няколко непредизвикани грешки той предаде подаването си, с което Андухар осъществи решителен пробив и поведе в отделните части след 6:4.

Световният №8 реши да направи промяна в позицията си на ретур в началото на втория сет, като при посрещането на сервиса Федерер се намираше далеч зад основната линия. Тази тактика му донесе успех, като той достигна до първия си брейк бол в мача и след малко помощ от мрежата той реализира пробив и след това безпроблемно затвърди за 3:1. Швейцарецът се придвижваше добре по корта, атакуваше отлично от форхенд и не изпита никакви затруднения от сервис до края на частта. Така той изравни резултата в сетовете - 6:4.

Освен отличния сервис, Федерер подобри представянето си и от ретур в началото на последната част, като този път посрещаше топката рано и влизаше много добре в по-дългите размени на удари от дъното на корта. Швейцарецът реализира третия си брейк пойнт в третия гейм и след това нямаше проблеми при затвърждаването, за да поведе с 3:1. Сякаш когато всичко изглеждаше отлично за осмия в света, той изигра изключително слаб сервис гейм, в който позволи на Андухар да го атакува още от ретур и така той инкасира пробив и допусна изравняване на геймовете - 4:4. Играта на швейцареца тотално се срина и след нова доза непредизвикани грешки, той се оказа в ситуация 15:40, сервирайки за оставане в мача. Въпреки че спаси тези два мач пойнта, пред испанеца се появи трета възможност за затваряне на мача, която той реализира и по този начин затвори срещата за крайното 6:4 4:6 6:4 след по-малко от 2 часа игра на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Андухар вгорчи завръщането на Федерер и го отстрани още в първия му мач в Женева Петър Колев
Теми:  
женева | завръщане | клей | пабло андухар | роджър федерер | федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook