Анджелик Кербер отстъпи на световната №139 още на старта на Ролан Гарос

от в 14:11 на 30.05.2021
Мирела Николова

Началото на тазгодишното Открито първенство на Франция бе дадено днес и не трябваше да чакаме дълго, за да станем свидетели на първата изненада. Анджелик Кербер трябваше да се сбогува с Ролан Гарос още след откриващия си двубой, в който отстъпи на намиращата се в страхотна форма Ангелина Калинина. Украинката показа изключително вдъхновена игра и заслужено се поздрави с крайния успех - 6:2 6:4, като по този начин постигна своята 14-та поредна победа, за да се класира за втория кръг в надпреварата, където ще срещне Даниел Колинс или Сию Уанг.

Двубоят стартира отлично за по-нискоранкираната състезателка, която бе безкомпромисна в изявите си на ретур и набързо се сдоби с преднина от три пробива и 5:0. Макар тогава Кербер да показа признаци на съживяване и да върна един от брейковете, това далеч не бе достатъчно да реализира обрат в сета и не след дълго той отлетя в сметката на Калинина.

Статуквото на корта се запази и във втората част, тъй като световната №139 бе видимо по-стабилната от двете във всеки един аспект от играта, докато германката допускаше грешка след грешка, и това отново доведе до преднина от 5:0 в полза на Ангелина. Неопитната на подобно ниво украинка изпитваше сериозни трудности да затвори мача и на два пъти, сервирайки за спечелването на срещата, биваше пробита. Въпреки това обаче при третия си опит тя съумя да се справи с напрежението и така да триумфира с крайната победа.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Анджелик Кербер отстъпи на световната №139 още на старта на Ролан Гарос Мирела Николова
Теми:  
wta | Анджелик Кербер | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook