Анет Контавейт е новата шампионка на турнира в Острава!

от в 20:21 на 26.09.2021
Диана Андреева

Анет Контавейт затвърди мнението на експертите, че се намира в най-добрата си форма, спечелвайки трофея на WTA турнира в Острава! Представителката на Естония изцяло бе поела инициативата в двубоя си срещу Мария Сакари и заслужено надделя с крайното 6:2 7:5. Така Контавейт вече има три титли от най-високо ниво в своята кариера, докато за Сакари това е ново голямо разочарование. 

Контавейт летеше по корта в дебютните минути, докато Сакари допускаше непривични за себе си грешки и скоро се оказа изоставаща с пробив. Гъркинята се опита да възвърне паритета в резултата, но световната номер 30 вкара в употреба мощния си начален удар, чрез който си спечели откриващия сет. 

Втората част проведе под пълната диктовка на сервиращите. Контавейт изобщо не позволяваше на опонентката си да си помисли за евентуалната направа на брейк, докато Сакари не бе толкова убедителна в представянето си и се пропука именно в най-неприятния възможен момент, докато сервираше при резултат 5:6, с което остана на крачка от трофея в надпреварата. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анет Контавейт е новата шампионка на турнира в Острава! Диана Андреева
Теми:  
анет контавейт | мария сакари | тенис турнир в острава

Коментари





Следвайте ни в Facebook