Анет Контавейт изкова феноменален обрат и вдигна трета титла за сезона в Москва!

от в 16:57 на 24.10.2021
Мирела Николова

Анет Контавейт е новата шампионка на WTA 500 турнира в Москва, след като показа невероятна воля за победа, постигайки великолепен обрат над местната представителка Екатерина Александрова. Естонката изоставаше със сет и 0:4 във втората част, но намери сили да обърне нещата в своя полза и да се поздрави с крайния успех, дошъл след точно 2 часа и 22 минути за крайното 4:6 6:4 7:5. Това бе нейната четвърта титла в Тура и трета за сезона, след като по-рано през годината вдигна трофеите в Кливланд и Острава.

В откриващите минути на срещата и двете състезателки показваха високо ниво от сервис линията, но в средата на сета Контавейт допусна серия от непредизвикани неточности, които ѝ костваха изоставане с 2:4. Този пробив се оказа напълно достатъчен за рускинята, чието убедително представяне на начален удар продължи и тя успя да съхрани аванса си до края на частта, за да поведе в отделните части.

Началото на втория сет бе белязан от изключителна игра от страна на Александрова, която в тези минути превъзхождаше опонентката си във всеки компонент и набързо си осигури солидна преднина от 2 пробива и 4:0, като изглеждаше, че няма сила, която може да спре местната представителка по пътя към трофея. Не на това мнение обаче беше Контавейт, тъй като тя не бе загубила увереност за обрат и възползвайки се от емоциите, предизвикващи множество грешки от ракетата на рускинята, успя да се завърне в срещата с гръм и трясък, записвайки шест поредни гейма на сметката си, с които вкара двубоя в трети решителен сет.

Сякаш и двете тенисистките бяха запазили най-доброто за накрая и паритетът в частта се запази до 4:4. Тогава последва моментен спад в играта на естонката, от който Александрова побърза да се възползва, за да реализира брейк за 5:4. Сервирайки за спечелване на двубоя, световната №37 отново се поддаде на емоциите и равенството в геймовете бе възвърнато. Контавейт запази устрема си и осъществи втори пореден пробив в дванадесетия гейм, с който подпечата триумфа си в Москва.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анет Контавейт изкова феноменален обрат и вдигна трета титла за сезона в Москва! Мирела Николова
Теми:  
wta | анет контавейт | екатерина александрова | москва | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook