Ани Вангелова: Целта ми е място в топ 500 този сезон

от в 16:55 на 14.05.2017
Георги Христов

23-годишната Ани Вангелова определено има поводи за радост през тази година, тъй като в момента се намира на рекордното за нея 685-о място в световната ранглиста при жените.

Тя се надява да прогресира още в ранглистата до края на сезона. "Доволна съм, направих някои промени в играта си още в края на миналата година и това нещо ми помага и ще ми помага доста за напред. Амбицията ми е да вляза в топ 500 до края на годината. Ще работя още да променя играта си и в крайна сметка ще видим какво ще стане," коментира Вангелова пред Tennis.bg.

"Започнах с тениса на 12 години и се запалих изцяло сама. Гледах много тенис турнири по телевизията и ми хареса енергията на корта и сестрите Уилямс. Може би ако имаше и у нас повече играчи и повече треньори, тогава нещата щяха да бъдат по-добре и да бъде по-лесно, както е и в други държави. Според мен с добри тенис школи и повече конкуренция нещата се случват, докато при нас не е точно така и това пречи на развитието на тениса в България."

Любимец на Вангелова е Роджър Федерер, а също и няколко чешки тенисисти като Робин Станек, Томаш Бердих и Роман Йебави. "За завръщането на Шарапова съм изключително щастлива. Нямах търпение пак да е на корта. Федерер промени доста играта си уникално. По мои впечатление е по-агресивен и според мен ще спечели "Ролан Гарос". И Рафа се намира в страхотна форма, това е неговата любима настилка. За Джокович според мен е нормално да има някакъв спад. Той е бил през голяма част от кариерата си на върха и си мисля, че е нормално всеки да има спадове. Все пак обаче съм на мнение, че скоро пак ще покаже най-доброто от себе си."

Младата ни тенисистка е уверена, че е въпрос на време Григор Димитров отново да бъде в топ 10 при мъжете. "За него съм абсолютно сигурна и мисля, че ще се задържи там доста дълго време. Надявам се някой ден да достигне до номер 1 в света."

Дори и в свободното си време Ани обича да гледа тенис онлайн и да подобрява играта си. "Наистина нямам много свободно време, обичам да гледам видео с тенис в YouTube. Също така говоря с приятели, които имат добро виждане за играта, слушам съвети от други играчи и това ми помага да релаксирам. В същото време се старая да работя върху неща от играта си, дори когато не съм на корта."

"За мен всички спортисти са красиви и имат излъчване заради начина, по който изглеждат и живеят като цяло. Ние тренираме, пътуваме, играем, борим се и за мен това е нещо специално. Всеки един спортист има специално излъчване," казва още Вангелова по повод множеството класации за външния вид на отделните състезатели.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Ани Вангелова: Целта ми е място в топ 500 този сезон Георги Христов
Теми:  
ани вангелова | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook