Анисимова изнесе бляскав мач на старта в Мадрид и надви действащата шампионка!

от в 20:29 на 28.04.2022
Мартин Петков

Аманда Анисимова се представи сравнително силно по време на турнирите в родината си САЩ, като акостира в Европа с високи очаквания към сезона на клей. Младата американка през тази седмица взима участие на WTA 1000 турнира в Мадрид, където изтегли изключително тежък жребий за първи кръг в лицето на Арина Сабаленка, която е действаща шампионка на надпреварата. Световната номер 7 и белоруската състезателка се изправиха на корта в Чарлстън в началото на месеца, като успехът бе записан в актива на 20-годишната домакинска представителка.

В хода на мача двете тенисистки често си разменяха лидерската позиция, като играта им се градеше главно около първия сервис. Анисимова демонстрира по-голямо постоянство във важните моменти и заслужено се поздрави с победата след 6:2 3:6 6:4. Във втори кръг на надпреварата в Мадрид за световната номер 33 предстои да срещне Петра Мартич.

Представителката на следващата генерация стартира ударно двубоя, като на бърза ръка си осигури ранен пробив аванс. Впоследствие двете тенисистки започнаха да печелят своите подавания без особено интригуващи мигове, преди да се стигне до седмия гейм, който се оказа пагубен за Сабаленка, след като Анисимова удвои преднината си, а минути по-късно записа и откриващия сет на сметката си.

Действащата шампионка изглеждаше видимо подобрила играта си през втората част, като сериозен в сериозен атестат за това се превърна началният ѝ удар. Световната номер 4 бе притисната до ръба, като дори отрази брейкболи, но това ѝ вдъхна нужната увереност и в идния гейм се поздрави с брейк, за да излезе напред в резултата. Белоруската състезателка наглед контролираше случващото се, но някак неусетно изгуби пробив аванса си. Сабаленка все пак запази самообладание и с моментален рибрейк си върна преднината, за да може в идния си сервис гейм да се представи отлично, с което предизвика да се изиграе пълният формат на срещата.

В началните минути на решителната част силите на корта се изравниха, преди американката да предприеме рискови действия, като увеличи скоростта за сметка на точността в ударите си, което даде нужните дивиденти и тя спечели подаването на съперничката си, което затвърди, повеждайки с 4:1. Шампионката обаче все още не бе казала последната си дума, като взе 12 от следващите 14 точки и възстанови равенството на корта. Анисимова не се сломи духом, като дори се мотивира още повече, покачи нивото си на ретур и съумя да затвори мача при начален удар на световната номер 4, за да триумфира след 1 час и 57 минути на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анисимова изнесе бляскав мач на старта в Мадрид и надви действащата шампионка! Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | Аманда Анисимова | Арина Сабаленка | мадрид | тенис турнир в мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook