Анисимова с нов престижен успех през 2022-а: Елиминира Сабаленка в Чарлстън

от в 22:28 на 07.04.2022
Владислав Риждов

Аманда Анисимова стартира по възхитителен начин новия сезон, показвайки, че тежките мигове, през които трябваше да премине, са вече зад гърба ѝ. Тя се превърна в първата шампионка за 2022-а, когато вдигна титлата в Мелбърн, а на Откритото първенство на Австралия осъществи впечатляващ обрат над Наоми Осака. Днес младата американка се поздрави с още един престижен успех. Той дойде на надпреварата в Чарлстън, а Анисимова елиминира водачката в схемата и световна №5 Арина Сабаленка с 3:6 6:4 6:3.

Срещата стартира една идея по-добре за водачката в схемата, която се възползва от неточностите в играта на своята опонентка, и си извоюва комфортен аванс в резултата - 4:2. По този начин Сабаленка имаше пълния контрол на събитията до края на сета, преди окончателно да го затвори в своя полза.

Двубоят по никакъв начин не предвещаваше подобен развой, след като представителката на Беларус можеше да направи задачата си по-лесна, но не успя да материализира шанса си за брейк, и Анисимова остана в битката за сета. Сякаш отразената по-рано точка за пробив даде увереност на местната представителка, която проби в самия край, доближавайки се на гейм от изравняването - 5:3. Сабаленка обаче не се примири толкова лесно и мигновено навакса изоставането си, но нов отлично проведен гейм за световната №47 означаваше, че мачът ще завърши в пълния си формат.

Анисимова пренесе импулса си и в решителната част. Американката имаше тотално надмощие над по-високо ранкираната си опонента и само за няколко минути авансът и набъбна до 4:0. Беларускинята направи опит да се върне в резултата, но шампионката от Мелбърн рядко пропускаше удар и категорично се добра до крайната победа, която ѝ осигури място на 1/4-финалите.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Анисимова с нов престижен успех през 2022-а: Елиминира Сабаленка в Чарлстън Владислав Риждов
Теми:  
wta | Аманда Анисимова | Арина Сабаленка | обзор | тенис турнир в чарлстън | чарлстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook