Анисимова се справи с вдъхновената Бушар, Уилямс и Возняцки с убедителни победи

от в 11:11 на 10.01.2020
Петър Колев
Аманда Анисимова се справи с вдъхновената Южени Бушар, която показа форма, контрастна на представите ѝ от миналия сезон. Серина Уилямс и Каролин Возняцки пък записаха убедителни победи в последователни сетове. 25-годишната Джесика Пегула също продължава към 1/2-финалите на турнира след отказване на Ализе Корне.

23-кратната шампионка от турнири от Големия Шлем, Серина Уилямс, осъществи късен пробив в първия сет за 6:4 срещу 31-годишната германка Лаура Зигемунд. В началото на втория сет германката осъществи пробив и затвърди за 3:1, но Уилямс заигра много по-агресивно и дори не отпусна гейм на своята противничка до края на мача - 6:4 6:3.



Каролин Возняцки имаше нелеката задача да се изправи срещу защитаващата титлата си Юлия Гьоргес. 29-годишната датчанка играеше изключително разнообразно, като съчетаваше удари от дъното на корта с излизания на мрежата. Тя реализира два пробива в първия сет и взе подаването на германката още веднъж във втория за крайното 6:1 6:4.



Най-интересният мач за деня безспорно беше двубоят между младата Аманда Анисимова и вдъхновената Южени Бушар, която реализира първа победа срещу играч от Топ 50 за първи път от 2018 г. срещу Каролин Гарсия. Първият сет отиде в сметката на 18-годишната американка, която осъществи два пробива за 6:2. Вторият сет беше белязан от общо шест пробива между двете тенисистки, като Бушар съумя да задържи своето подаване цели два пъти, за да вкара мача в трети решаващ сет - 6:3. Последната част започна с размяна на пробиви до 2:2 гейма и продължи, като и двете тенисистки съумяваха да взимат своите подавания до 4:4. Анисимова се оказа по-хладнокръвната на корта, като тя проби сервиса на Бушар и затвърди за крайното 6:2 3:6 6:4.

https://twitter.com/WTA/status/1215546992220262400?s=20

Полуфинали на ASB Classic в Оукланд:
[1] Серина Уилямс vs. [3] Аманда Анисимова
[5] Каролин Возняцки vs. Джесика Пегула

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анисимова се справи с вдъхновената Бушар, Уилямс и Возняцки с убедителни победи Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook