Приказката продължава: Световната №132 шокира осмата поставена и е финалистка в Торонто!

от в 22:02 на 11.08.2024
Елеонора Александрова

Турнирът в Торонто се превръща в незабравима приказка за 22-годишната Аманда Анисимова. Американката, която си взе почивка от тениса в продължение на няколко месеца, прави добър завръщащ се сезон, а в резултат на това тя ще се завърне и в топ 50. 

Днес тя "взе скалпа" на поредната елитна представителка на Тура, в лицето на Ема Наваро. Бившата номер 21 победи представителката на топ 15 с 6:3 2:6 6:2 за 2 часа и минути и ще се бори за титлата срещу Джесика Пегула или Диана Шнайдер, с което показа защо години наред беше считана за една от новите звезди на WTA Тура, след като преди 5 години достигна до 1/2-финалите на Ролан Гарос.

Световната номер 132 играеше вдъхновено в първите минути на срещата, за разлика от съперничката си, като не загуби нито точка в първите два гейма. Поставената тенисистка обаче стабилизира играта си и ставаше все по-конкурентна на противничката си, ала силната сервис игра на Анисимова не позволи на по-високоранкираната тенисистка да изравни резултата. Така, за едва 28 минути игра, бившата "мейджър" полуфиналистка поведе в сетовете.

Втората част също започна обещаващо за бившата номер 21 и след драматичен трети гейм тя поведе с пробив. Тогава обаче последва неприятен момент за Анисимова, която стрдаше от мазол на крака, а Наваро се възползва от тази слабост на нейната съперничка и засили темпото си на игра, което ѝ позволи да спечели пет поредни гейма, за да изравни резултата в сетовете.

По-нискоранкираната тенисистка изглеждаше изцяло преобразена в решителния сет и явно се беше справила със своя проблем. Третият гейм се превърна в същинска битка, която беше спечелена от Анисимова и съумя да поведе с пробив. Въпреки натиска от Наваро, непоставената тенисистка не се поддаде на напрежението, а напротив - дори и съумя да удвои аванса си и запазвайки преднината си до края на мача, се класира за първия си WTA 1000 финал!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Приказката продължава: Световната №132 шокира осмата поставена и е финалистка в Торонто! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Аманда Анисимова | емма наваро | Обзори | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook