Анталия: Бублик отстрани топ поставения Беретини и си осигури полуфинал с Шарди

от в 12:39 на 11.01.2021
Калоян Соколов

Александър Бублик сътвори сериозна изненада на четвъртфиналите в Анталия, след като сломи съпротивата на топ поставения Матео Беретини със 7:6(5) 6:4. Ексцентричният казахстанец сервираше на много високо ниво и отрази 5 от 6-те шанса, които се откриха пред Беретини за пробив, а също така реализира 10 аса и показа изключително активна игра на мрежата, което го доведе до една от най-големите му победи в кариерата.<

Началото на двубоя не предвещаваше такъв развой, тъй като световният номер 10 поведе с ранен пробив и поддържаше аванса си до 5:3. Тогава Бублик се отчете с няколко мълниеносни ретура и успя да изравни геймовете, което наложи изиграването на тайбрек. Там отново водачът в схемата получи аванс на неговия старт, само че осмият поставен го заличи и съумя да грабне откриващата част.

Аутсайдерът в срещата не спря дотук и подлагаше под постоянен натиск подаванията на Беретини, който в първите си два сервис гейма отрази поредица от брейкболи, ала на третия път се пропука и казахстанецът вече беше на крачка от крайния успех. Последва момент на колебание за Бублик, но той все пак разви предимството си, връщайки се от 15:40 и оттам насетне нямаше проблеми да доведе мача до успешна за него развръзка.

На полуфиналите пък той ще се изправи срещу Жереми Шарди. Французинът измъкна втори пореден сблъсък след тайбрек в третия сет, като този път негова жертва се оказа Ян-Ленар Щруф. Ветеранът загуби първия сет, само че запази самообладание и се измъкна от тежката ситуация, като дори отрази два мачбола по пътя си към финалната четворка на турнира в турския град - 4:6 6:2 7:6(9).

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Анталия: Бублик отстрани топ поставения Беретини и си осигури полуфинал с Шарди Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър бублик | анталия | жереми шарди

Коментари





Следвайте ни в Facebook