Антъни Генов не успя да се поздрави с първа Чалънджър победа в кариерата си!

от в 15:02 на 18.10.2021
Диана Андреева

Антъни Генов получи изненадващ уайлдкард за участие в Чалънджър турнир, броени дни след като извоюва своята първа ATP точка. В хърватския град Лошин тинейджърът дебютира на това ниво, но за съжаление не оправда големите очаквания към себе си и отстъпи в последователни сетове на ветеран при мъжете - Алдин Сеткич. Загубата на Антъни стана факт след по-малко от 90 минути игра и резултат 6:3 6:4. 

Отпадането в първи кръг на Генов няма да му донесе никакви точки за световната ранглиста, но със сигурност той показа, че може да бъде конкурентен и на далеч по-опитни състезатели. Сектич, тенисистът, надиграл българина, е бивш представител на първите 200 в световната ранглиста и има богата история в Тура. 

Генов е сред най-ярките млади таланти на родния тенис и доказа качествата си през миналата седмица в Созопол, където записа първата си победа в Тура и така спечели дебютна точка за ранглистата на ATP. 19-годишният българин все още няма особен опит в сериите "Фючърс" и тепърва прави транзицията от юношите към мъжете, но изглежда, че ще трябва да изчака още поне малко до успех на ниво Чалънджър. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Антъни Генов не успя да се поздрави с първа Чалънджър победа в кариерата си! Диана Андреева
Теми:  
антъни генов | чалънджър тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook