Антъни Генов ще участва на престижни турнири в САЩ и Мексико

от в 13:57 на 01.10.2018
Георги Христов

Антъни Генов беше избран да бъде част от отбора на ITF до 18 години за турнири в Мексико и САЩ. Това е и изключителна възможност за младите тенисисти да пътуват до висококачествени младежки турнири, под ръководството на официален треньор на ITF.

Антъни Генов ще участва в четири турнира. От 8 до 12 ноември Генов ще бъде част от тренировъчен подготвителен лагер в Мексико. След това Антъни ще вземе участие в два турнира в Мексико. От 26 ноември Генов ще участва в турнира "Еди Хер" в САЩ. Това международно състезание е сред най-силните в света за възрастовите групи от 12 до 18 годишна възраст. От 3 декември Антъни ще участва на неофициалното световно първенство по тенис за юноши и девойки "Ориндж Боул".

Инициативата е финансирана от фонда за развитие на Гранд шлем държавите. През годините помощ от него са получили десетки млади тенисисти, сред които личат имената на шампионите от турнири в Голeмия шлем – Густаво Куертен, Ли На, Виктория Азаренка и Йелена Остапенко. Избирането на състезатели в престижния отбор става възможно с покриването на редица критерии от тяхна страна.

В началото на годината Гергана Топалова и Адриан Андреев бяха част от отбора за млади таланти на Международната тенис федерация /ITF/ за турнирите в Австралия. Топалова беше част от този отбор и за турнирите на трева във Великобритания. През лятото на тази година Катерина Димитрова и Динко Динев бяха част от отбора на ITF и Тенис Европа.

Преди време Григор Димитров също беше част от отбора на ITF.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Антъни Генов ще участва на престижни турнири в САЩ и Мексико Георги Христов
Теми:  
антъни генов | тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook