АО: Сърби се обявиха "за" войната в Украйна; развяваха знамена с лика на Путин

от в 18:59 на 25.01.2023
Калоян Соколов

Аустрелиън Оупън си е спечелил през годините прозвището "Щастливия Шлем", тъй като е турнирът с най-голяма посещаемост измежду четирите "мейджър" надпревари и австралийските фенове винаги са били проводник на една незабравима атмосфера, която съумява напълно да ни потопи в случващото се на Зеления континент и за момент ни кара да забравим върлуващата зима у нас.

Днешните събития в "Мелбърн парк" обаче са всичко друго, но не и щастливи, а главните виновици са част от сръбските фенове на "Род Лейвър Арена", които наблюдаваха четвъртфиналия сблъсък между Новак Джокович и Андрей Рубльов. Въпросната група привърженици развяваше множество руски знамена на корта, върху които беше изобразен лика на президента Владимир Путин, а един от мъжете е носил тениска със символа "Z", който изразява подкрепа към войната в Украйна.

Впоследствие нарушителите на реда са излезли точно пред корта и са започнали да скандират в подкрепа на приятелството между Сърбия и Русия, след което най-после са били задържани от охраната, макар че са оказали сериозна съпротива и дори са отправили редица залахи към служителите на турнира.

Припомняме ви, че руските знамена са строго забранени на територията на "Мелбърн пак", а състезателите на Русия и Беларуса се състезават под неутрален флаг в тазгодишното състезание.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
АО: Сърби се обявиха "за" войната в Украйна; развяваха знамена с лика на Путин Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2023 | видео | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook