Аранча Санчес Викарио: Осака може да бъде следващата Серина Уилямс

от в 14:30 на 19.05.2019
Калоян Пламенов

Бившата №1 в света при жените Аранча Санчес Викарио е на мнение, че настоящата лидерка в женския тенис Наоми Осака вече започва да усеща напрежението от лидерството си в световната ранглиста, което е голям престиж, но и голяма отговорност.

Викарио успя да спечели на сингъл четири трофея от "Шлема" в своята кариера и бе лидерка при жените. Осака до момента има два, но е все още твърде млада. Забелязва се обаче огромен спад в нейното представяне напоследък.

"Това, което се случва при Наоми, според мен е нещо нормално. Когато стигнеш до първото място в света, тогава започваш да усещаш целия този натиск", коментира испанската екс-тенисистка пред медиите в родината си.

"Очакванията и всичко друго - това са трудни неща. Но когато си готов да бъдеш лидер в ранглистата, тогава вече нещата са съвсем различни. Ако тя няма проблеми с травми си мисля, че може да бъде следващата Серина Уилямс, която дълго да доминира в женския тенис". 

През тази година японката имаше проблеми с контузии в гърба и в коремните мускули и поради тази причина пропусна някои мачове и турнири. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Аранча Санчес Викарио: Осака може да бъде следващата Серина Уилямс Калоян Пламенов
Теми:  
аранча санчес викарио | наоми осака | серина уилямс | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook